Skip to content

Ettevõttest

Teraslind OÜ on pereettevõte, mis kasvas välja pere vanema poja huvist kodulindude vastu. See oli 2013. aastal, kui Mihkel esimesed munakanad koju tõi, nüüdseks on tal ette näidata ka Järvamaa Kutsehariduskeskuse diplom linnukasvanduse erialal. Peagi nõudsid linnud nii palju tähelepanu, et kampa pidid lööma ka teised pereliikmed. Et oma linnukestele parimat elu võimaldada, hakkas pere uurima, kust tiivulistele parimat sööta hankida. Nii söövadki pere linnud lisaks heale ja paremale, mida nad suvel rohelisest koduaiast leiavad, Leedu ettevõtte Joniškio Grudai kvaliteetseid söötasid. Mõistagi on sööta suuremas koguses soodsam ja rohelisem tellida ning peale kodulähedase sobiva laohoone leidmist otsustas pere ka ümberkaudsete linnusõprade tarbeks söötasid tellima hakata. Nõnda hakkas söödaäri tasahilju paisuma ning tänaseks on Teraslinnul rahulolevaid klienti üle Eesti, lausa saartelgi.

Teraslinnu perele on oluline personaalsus ja paindlik lähenemine. Iga kliendi jaoks püütakse leida sobiv aeg ja koht kauba üleandmiseks, tihti viib Mihkel tellitud söödakotid otse tellija aita, nii et ise ei pea toastki välja tulema – kui just paar sõna mõnusat juttu lindudest ja eluolust rääkida ei taha. Mihkel kui väljaõppinud linnukasvataja annab alati nõu, kui kellelgi lindudega seoses mõni mure või rõõm jagada on.

Praegu jõuab kaup tellijateni peamiselt maakondlike söödaringide kaudu, samuti saab vajadusel koha peale kaubale järgi tulla. Suuremad tellimused jõuavad kaubaringitagi otsetranspordiga tellijani. Siiski on lähiajal plaan avada väike kauplus-ladu Sondas ning laiendada kaubasortimenti – lisaks söödale pakkuda ka söötureid, jootureid, puure, kanatraktoreid ja muud vajalikku. Ning siis juba pilvede poole – unistus oma e-poest.